Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ...

ΌΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΣΩ
Στις ερχόμενες εκλογές που πλησιάζουν η κυβέρνηση που θα αναλάβει, πιθανότατα θα προχωρήσει στην υλοποίηση του μνημονίου 2, την προώθηση του Μνημονίου 3 αλλά και τελικά την χρεοκοπίας της χώρας. Η ΝΔ στηρίζει διαφωνώντας, αλλά υπογράφει όλα τα σκληρά μέτρα που επιβάλλει η Τρόϊκα. Στο ΠΑΣΟΚ υπουργοί και στελέχη που υπερθεμάτιζαν για την ανάγκη εφαρμογής του μνημονίου. Γίνονται ή ξαναγίνονται αντιμνημονιακοί, διαχωρίζοντας την θέση τους από τον...

 Παπαδήμ-ι-ο,

Η σημερινή κυβέρνηση κάνει κάτι ιστορικά μαγικό. Παραδίδει την χώρα στους δανειστές, δημεύει περιουσίες των Ελλήνων με τα μέτρα που επιβάλει, ξεριζώνει βιαίως τις κατακτήσεις δεκαετιών, εξωθεί σε ακραία φτώχεια όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, χωρίς να έχει δημοκρατική νομιμοποίηση για τίποτα απ' όλα αυτά. Η τακτική πλέον γνωστή: "Κυβερνάμε όλοι μαζί και κανείς δεν έχει την ευθύνη"... αυτή ειναι η δημοκρατίας τους. Όμως στις δημοκρατίες αυτός που κυβερνά έχει την ευθύνη και λογοδοτεί σε αυτούς που τον εκλέγουν. Δεν μας αρέσει η απαισιοδοξία, όμως τα πράγματα είναι αρκετά απλά σε αυτό το σημείο. Οποιαδήποτε άλλη απόπειρα - κυβέρνησης τεχνοκρατών με τρίτα, μη εκλεγμένα πρόσωπα, συνιστά συνταγματική εκτροπή. Παρόμοια με αυτή που ζούμε.

Μόνο στην Ελλάδα μπορούσε να συμβεί αυτό. Να έχει γίνει δηλαδή, επί δύο χρόνια τεράστια αντικοινωνική επίθεση σε μισθούς και συντάξεις, να έχει διαλυθεί το κοινωνικό κράτος, προκειμένου να φύγει η χώρα μας την χρεοκοπία και στο τέλος η χώρα να κηρύσσει μερική στάση πληρωμών, να μπαίνει σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας και η κυβέρνηση να πανηγυρίζει.


Το έχουμε γράψει επανειλημμένα. Στόχος των δανειστών δεν ήταν η διάσωση της χώρας, όπως μας έλεγε η κυβέρνηση, αλλά η διάσωση στων δανειστών και η ταυτόχρονη υπερχρέωση της πατρίδας μας, προκειμένου να λεηλατηθεί στη συνέχεια η δημόσια περιουσία και να κινεζοποιηθεί η ελληνική πολιτική και οικονομική ζωή.


Mykoniato.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου