Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Σίγουρα καλύτερα με το Ευρώ!

Το ευρώ τους, αυτό το περίφημο «κοινό νόμισμα», είναι το νόμισμα υπό το οποίο - και μάλιστα προ κρίσης - το 25% των Ελλήνων ζούσε κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Μέσα στο ευρώ τους, σε αυτό το «απάνεμο λιμάνι» είναι που - κατά τα λεγόμενα του πρωθυπουργού - η Ελλάδα βρίσκεται σε συνθήκες «Τιτανικού», «εντατικής», «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» και «κουρέματος».
Το ευρώ τους είναι το νόμισμα υπό το οποίο συντελείται η απολύτως ανεξέλεγκτη πτώχευση του ελληνικού λαού.
Το ευρώ είναι το νόμισμα υπό το οποίο πάνω από ένα εκατομμύριο Ελληνες έχουν πεταχτεί στην ανεργία.
Το ευρώ είναι το νόμισμα υπό το οποίο το 99% των Ελλήνων βιώνει μια πρωτοφανή ανασφάλεια.
Το ευρώ τους είναι το νόμισμα υπό το οποίο η Ελλάδα επιστρέφει σε συνθήκες μετανάστευσης που θυμίζουν δεκαετίες του '50 και του '60....

Το ευρώ είναι εκείνο το νόμισμα που άμα τη εμφανίσει του ό,τι κόστιζε 100 δραχμές την αμέσως επόμενη στιγμή κόστιζε 170 δραχμές (δηλαδή μισό ευρώ) και ό,τι το αγόραζες με 200 δραχμές την ακριβώς επόμενη στιγμή κόστιζε 341 δραχμές, δηλαδή 1 ευρώ.
Το ευρώ τους είναι το νόμισμα που ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις κόβονται, που ενώ τα λαϊκά εισοδήματα κατακρεουργούνται, την ίδια ώρα η ακρίβεια στα είδη μαζικής κατανάλωσης καλπάζει και ο επίσημος πληθωρισμός μέσα στη διετία τρέχει με περίπου 10%!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμα γυρίσουμε πίσω στην δραχμή τώρα φίλε μου να δείς φτώχια...κατά του εύρω είμαι δεν έπρεπε να μπεί ποτέ η Ελλάδα,αλλά τώρα αν βγεί είναι καταστροφή!!!δυστυχώς...

Έλενα είπε...

Αυτά ολα όμως συνέβαιναν τότε με την δραχμή (προ-2001) γιατί δεν είχαν αποκαλυφθεί τα χρωστούμενά μας και οι κλεψιές των ιθυνόντων! Είχαν? Αυτό δεν το τονίζετε στον πανηγυρικό σας της δραχμής.

Αν ΤΩΡΑ επιστρέψουμε στη δραχμή, με τις παρούσες συνθήκες, θα επιστρέψουμε όχι με όρους 2001 (κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει πριν 2 χρόνια), αλλά με βαθειά υποτίμηση που θα μας στείλει πίσω στο 1944!! Μια κούτα τσιγάρα θα κοστίζει όσο ένας μισθός!!! Είναι καλό αυτό για τον εργαζόμενο? Παππούδες που ζήσαν κατοχή έχετε να ρωτήσετε πώς ήταν η φτώχεια?
Δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε τίποτα εισαγόμενο γιατί απλά θα είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ. Και τι θα κανουμε, τώρα που οι ελληνικές βιομηχανίες έχουν βάλει λουκέτο? Θα πεινάσουμε πολύ άσχημα.

Το παιχνίδι είναι στημένο από όποια πλευρά κι αν το δεί κανείς, αλλά τουλάχιστον ας μην αποξενωθούμε τελείως και γίνουμε τρίτος κόσμος. Ούτε ο τουρισμός δεν θα φτουρήσει να μας σώσει τότε γιατι θα έρχονται όλοι οι μπατιρο-τουρίστες με το σακίδιο στην πλάτη που μοιράζονται μια χωριάτικη για γεύμα 5 ατόμων. Τι να προσφέρουν...

Για Αργεντινή, πάλι, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε, γιατί δεν έχουμε τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές και την φοβερή της κτηνοτροφία. Άσε που δεν μας έχουν λάχει ικανοί πολιτικοί όπως εκεί.

Ας μην βαυκαλιζόμαστε λοιπόν. Περήφανοι δεν θα ξαναγίνουμε φοβούμαι πριν περάσουν πολλά πολλά χρόνια... Ας προσέχαμε ποιούς εκλέγουμε. 30 χρόνια τα ίδια πρόσωπα. Νισάφι.

Ανώνυμος είπε...

Τα τρολλ πιάσανε δουλειά πάλι. Από οτι βλέπω. αχαχαχαχαχαχ.

Ανώνυμος είπε...

Η τρομολαγνεία ξαναχτυπά !

(πως δεν μας είπαν ακόμη πως θα πέσει και ο ουρανός στο κεφάλι μας...)

Ανώνυμος είπε...

τα troll παιδιά έχουν δίκιο.

απλά ξέχασαν να πουν επίσης ότι άμα πάμε στη δραχμή θα βρέχει ποντίκια...

Ανώνυμος είπε...

το σχετικο αρθρο ειναι δημοσιευμενο τουλαχιστον πριν 2 χρονια , δωστε βαση και ας ανοιξουμε επιτελους τα μυαλα μας .


''ΔΡΑΧΜΗ... Η μεγάλη τρομοκράτισσα ''

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/03/blog-post_1187.html

lulu είπε...

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΑΡΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ....ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΟΥ ΒΑΖΕΙ ..ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΙ ΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΙΑ .ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΜΕ ΤΩΡΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Δημοσίευση σχολίου